MBO Receptionist / Telefonist

Vakgebied

Houd je van regelen en organiseren en zoek je een baan waarin je het visitekaartje voor een bedrijf kunt zijn? Dan is de opleiding Receptionist/telefonist een goede keuze. Een receptionist/telefonist is het eerste aanspreekpunt voor mensen die in aanraking komen met de organisatie waar je werkt. Niet alleen het ontvangen van bezoekers en netjes afhandelen van telefoontjes horen tot de werkzaamheden, maar een receptionist/telefonist zorgt ook dat een aantal belangrijke dagelijkse processen goed verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van afspraken, het archiveren van belangrijke documenten en het verspreiden van post en memo’s. De cursus Receptionist/telefonist is een optimale voorbereiding op deze boeiende en afwisselende functie.

Inhoud van de cursus
De opleiding Receptionist/telefonist behandelt het vak receptionist/telefonist en de werkzaamheden die hierbij komen kijken. Denk aan het ontvangen van bezoekers, afhandelen van telefoongesprekken en plannen van vergaderingen. Ook leer je om een verzorgde en goed geformuleerde informatieve brief te schrijven. Een brief is immers het visitekaartje van het bedrijf. Verder gaan we uitgebreid in op vaardigheden die essentieel zijn voor een receptionist/telefonist. De verschillende mogelijkheden van Word en Outlook worden besproken. Tot slot leer je snel en foutloos blindtypen.

Meer over de inhoud
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Secretariaatspraktijk
Een receptionist/telefonist werkt voornamelijk achter de balie van een organisatie. In dit onderdeel bespreken we de werkzaamheden die aan de balie voor kunnen komen. Het ontvangen van bezoekers, het afhandelen van telefoongesprekken, het behandelen van inkomende en uitgaande post, archivering, agenda’s voor anderen beheren en het organiseren van reserveringen. Ook etiquette en het omgaan met andere culturen komen in deze module aan bod.

Correspondentie Nederlands
Het schrijven van brieven is een van de taken van een receptionist/telefonist. Een brief is ook een visitekaartje van het bedrijf. Een brief die een slechte indruk maakt, kan het bedrijf klanten kosten. Een verzorgde en goed geformuleerde brief zorgt ervoor dat de ontvanger je met vertrouwen tegemoet zal treden. Daarom leer je in deze module het Nederlands correct te gebruiken. We gaan in op het toepassen van grammaticale regels en het schrijven van een informatieve brief of memo.

Basisvaardigheden voor de Receptionist / Telefonist
In deze module gaan we dieper in op het vak receptionist/telefonist. Naast vaardigheden als het ontvangen van bezoekers en het plannen van vergaderingen, komen diverse vormen van communicatie, zowel verbaal als non-verbaal, aan de orde. Telefoontechnieken komen in dit onderdeel ook uitgebreid aan bod. Ook biedt deze module basiskennis van het Engels, Frans en Duits zodat je ook buitenlandse klanten te woord kunt staan. Verder bespreken we de verschillende organisatievormen waar een receptionist/telefonist terecht kan komen.

Computervaardigheden
Deze module bestaat uit drie onderdelen: Word, Outlook en Toetsenbordvaardigheden. Allereerst komen de verschillende mogelijkheden van Word aan bod. Denk hierbij aan het verwerken van gegevens, de mogelijkheden voor het automatisch uitvoeren van opdrachten en grafische opties. Vervolgens worden de verschillende mogelijkheden van Outlook besproken. Denk aan e-mails opstellen, een agenda bijhouden en een takenlijst gebruiken. Ook gaan we in op de basisprincipes van internet. Ten slotte leer je foutloos blindtypen met tien vingers met 130 aanslagen per minuut. Hierbij is extra aandacht voor de bijzondere toetsen op het toetsenbord.

Duur
12 maanden op basis van 8 uur studie per week

Vooropleiding
Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding nodig.

Opleidingsniveau opleiding
MBO

Examen
Het examen wordt online en schriftelijk afgenomen en staat onder toezicht van het examenbureau van het MINOWC van Suriname.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma MBO Receptionist van SMART Suriname.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De opleiding Receptionist/telefonist is een aanrader voor iedereen die houdt van regelen en organiseren en een veelzijdige baan zoekt waar je het visitekaartje van een bedrijf of organisatie bent. Een receptionist/telefonist ontvangt op een correcte wijze bezoekers, kan vergaderingen plannen en organiseren en typt snel en foutloos.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD 3200,- 12 x SRD 325,-
Examen Kosten SRD 350,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.