MBO Juridisch Secretaresse

Vakgebied

Wil je als secretaresse of secretarieel medewerker aan de slag op een notaris- of advocatenkantoor of op de juridische afdeling van een bedrijf? Dan is de opleiding Juridisch secretaresse een uitstekende keuze. Nergens anders vind je een opleiding die zo volledig en compleet is. Tijdens deze opleiding doe je zowel secretariële kennis op (postbehandeling, archiveren, afspraken maken, administratief ordenen, afhandelen financiële zaken) als juridisch inhoudelijke kennis (dossiervorming, kennis Nederlands recht, OM, bestuursrecht, strafrecht, burgerlijk recht en omgaan met privacygevoelige informatie). Ook is er aandacht voor computervaardigheden en talenkennis. Een gouden combinatie, waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot.

Inhoud van de cursus
Een juridisch secretaresse heeft zowel secretariële kennis als juridisch inhoudelijke kennis. Tijdens de opleiding Juridisch secretaresse komen algemene secretariële vaardigheden aan bod. Denk hierbij aan archiveren, agendabeheer, het ontvangen van bezoekers en het organiseren van reserveringen. Ook wordt bedrijfscorrespondentie in het Nederlands behandeld. Bovendien is er aandacht voor de systematiek van het recht, de juridische terminologie en het juridisch vakjargon. Tot slot komen aan bod: Online Essentials, Computer Essentials, Spreadsheets en Tekstverwerken.

Meer over de inhoud
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Secretariaatspraktijk
In dit onderdeel komen algemene secretariële vaardigheden aan bod. Daarbij is onder andere aandacht voor inkomende en uitgaande e-mail en post, archiveren, agendabeheer, het organiseren van reserveringen, het ontvangen van bezoekers, het afhandelen van telefoongesprekken, etiquette en kennis van andere culturen.

Administratie
Dit deel behandelt de instructies en procedures die gelden bij het afhandelen van financiële zaken, het betrouwbaar en discreet omgaan met vertrouwelijke informatie en het beheren van budgetten. Ook administratieve werkzaamheden als de financiële gevolgen inschatten, kostenbewust handelen en zoeken naar de juiste prijs-kwaliteitverhouding komen aan bod.

Bedrijfscorrespondentie Nederlands
Tijdens deze module leer je de Nederlandse taal foutloos en correct gebruiken. Daarbij is onder andere aandacht voor het schrijven van informatieve brieven en memo’s.

Zakelijk Engels
Kennis van een vreemde taal wordt van vrijwel iedere juridisch secretaresse gevraagd. Daarom volg je naar keuze de module Zakelijk Engels. Na afloop kun je Engels op basisniveau voor het bedrijfsleven gebruiken en maak je een professionele indruk in de internationale zakenwereld.

Inleiding Recht
Deze module behandelt de basis beginselen van het recht. Wat is recht en hoe zit de kantoorpraktijk voor advocatuur, notariaat en gerechtsdeurwaarders in elkaar? Ook de opzet en werking van de staatsinrichting het OM, het bestuursrecht en het strafrecht komen aan de orde. Bovendien is er aandacht voor de systematiek van het burgerlijk recht, de juridische terminologie en het juridisch vakjargon

Basiskennis en Vaardigheden voor de Juridisch Secretaresse
Deze module behandelt de communicatie en dossiervorming binnen een juridische context. In het eerste deel is er onder andere aandacht voor mondelinge communicatie, telefoontechnieken, gesprekstechnieken, sollicitatieprocedures, werving en selectie en conflicthantering. Het tweede deel van deze module gaat in op (het beheren van) verschillende soorten dossiers

Computervaardigheden
Deze module bestaat uit vier onderdelen van ECDL: Online Essentials, Computer Essentials, Presentaties, Spreadsheets en Tekstverwerken. Dit zijn essentiële vaardigheden voor iedere secretaresse.

Duur
18 maanden op basis van 8 uur studie per week

Vooropleiding
Voor de opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Opleidingsniveau opleiding
MBO

Examen
Het examen wordt online en schriftelijk afgenomen en staat onder toezicht van het examenbureau van het MINOWC van Suriname.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma MBO Juridisch Secretaresse van SMART Suriname.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De opleiding Juridisch secretaresse is voor iedereen die als secretaresse aan de slag wil in een juridische omgeving en hiervoor alle benodigde kennis en vaardigheden wil opdoen. Ook voor mensen die al ervaring in het secretaresse vak hebben of een secretariële opleiding hebben gevolgd, is deze cursus zeer geschikt als specialisatie.
Na afloop kun je bijvoorbeeld aan de slag als juridisch secretaresse bij een notaris- of advocatenkantoor, een rechtbank, een gerechtsdeurwaarder, een octrooienbureau, een vastgoedonderneming of op een juridische afdeling van een bedrijf of organisatie. Een succesvolle juridisch secretaresse bezit secretariële vaardigheden (afspraken maken, administratief ordenen, archiveren, financiële zaken afhandelen), maar ook juridische kennis (Nederlands recht, dossiervorming, bestuursrecht en omgaan met vertrouwelijke informatie).

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD5300,- 18 x SRD 350,-
Examen Kosten SRD 945,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.