MBO HR Officer

Vakgebied

Wil je een afwisselende en aantrekkelijke baan op een afdeling personeelszaken? Of heb je die baan al, maar wil je je kennis vergroten op een bepaald gebied? Kies dan voor de cursus HR Officer. Het omgaan met mensen, de meest uitdagende kant van het vak, loopt als een rode draad door deze opleiding. Er is uitgebreid aandacht voor de assisterende rol die een medewerker personeelszaken vervult bij werving en selectie, de introductie van nieuwe werknemers, beoordelingen, loopbaanontwikkeling en opleidingen. Maar ook zijn of haar functie in de externe en vooral interne communicatie wordt behandeld. In korte tijd leidt de cursus je op voor een veelzijdige functie op P&O-gebied.

Inhoud van de cursus
De opleiding HR Officer bestaat uit de onderdelen Personeel & organisatie, Communicatie, Loonadministratie en Arbeidsrecht en socialeverzekeringswetgeving. Als medewerker PZ is het belangrijk om te weten hoe een organisatie in elkaar zit. Op die manier wordt duidelijk hoe mensen met elkaar omgaan en besluiten nemen. Daarnaast moet een medewerker PZ alles weten op het gebied van personeelszaken. Denk aan werving en selectie, arbeidsmotivatie en loopbaanontwikkeling. Verder gaan we in op diverse gesprekstechnieken en vormen van communicatie. Je krijgt bovendien veel te maken met mensen. Ook behandelen we alle kennis op het gebied van loonadministratie en wet- en regelgeving waar een medewerker personeelszaken mee te maken krijgt.

Meer over de inhoud
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Personeel & organisatie
Dit deel geeft een inleiding in de organisatie. Het is belangrijk dat je weet hoe een organisatie in elkaar steekt, want het geeft duidelijkheid over de manier waarop mensen met elkaar omgaan en besluiten nemen. Verder worden doelstelling, plaats en taken van PZ uitgelegd. Op het gebied van personeelszaken komen de personeelsplanning, het doelgroepenbeleid en intercultureel personeelsmanagement aan bod. Bovendien is er aandacht voor werving en selectie, loopbaanontwikkeling, beoordeling, functiewaardering, competenties en beloningssystemen. Ook arbeidsmotivatie en de bijbehorende technieken en theorieën komen aan de orde.

Communicatie
Een medewerker PZ krijgt veel te maken met mensen. Daarom staat in dit deel communicatie, in de breedste zin van het woord, centraal. Je leert wat communicatie is en welke verschillende vormen er zijn. Daarna komt de schriftelijke communicatie in de vorm van brieven, personeelsadvertenties en memo’s aan bod. Ook het gebruik van elektronische communicatiemiddelen zoals e-mails, wordt behandeld. Verder bespreken we diverse gesprekstechnieken, bijvoorbeeld tijdens een selectiegesprek. Tot slot komt de interne communicatie uitgebreid aan de orde.

Loonadministratie
Loonkosten, belastingen en het berekenen van het salaris worden uitvoerig uitgelegd. Alle benodigde kennis wordt behandeld, zodat je na het afronden van deze opleiding aan de slag kunt op een afdeling loonadministratie.

Arbeidsrecht en socialeverzekeringswetgeving
Als medewerker PZ krijg je zeker te maken met wet- en regelgeving. Daarom komen in dit deel het arbeidsrecht en de wetten op het gebied van sociale verzekeringen uitgebreid aan bod. Er is aandacht voor de arbeidsovereenkomst en –beëindiging, de cao en pensioenwetten.

Duur
10 maanden op basis van 8 uur studie per week

Vooropleiding
Voor het volgen van de opleiding HR Officer is een VWO of HAVO werk en denk niveau geëist.

Opleidingsniveau opleiding
MBO

Examen
Het examen wordt online en schriftelijk afgenomen en staat onder toezicht van het examenbureau van het MINOWC van Suriname.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma MBO HR Officer van SMART Suriname.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools

De opleiding HR Officer is bestemd voor iedereen die in korte tijd opgeleid wil worden tot personeelsfunctionaris. Na afloop heb je als personeels-, HR- of P&O-medewerker een assisterende rol bij werving en selectie. Je weet hoe je nieuwe werknemers moet inwerken en je kunt werknemers assisteren bij beoordelingen, loopbaanontwikkeling en opleidingen.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD 2300,- 10 x SRD 280,-
Examen Kosten SRD 275,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.