MBO Basis Secretarieel Medewerker

Vakgebied

Lijkt het je leuk om als secretarieel medewerker te werken? En wil je alvast alle basiskennis opdoen? Of wil je eerst zeker weten of het beroep echt iets voor je is, voordat je een volledige MBO-opleiding gaat volgen? Kies dan voor de MBO-basisopleiding Secretarieel medewerker. In korte tijd volg je de eerste opleidingsinhoudelijke modules uit de MBO-opleiding. Je maakt grondig kennis met het vak en doet belangrijke kennis en vaardigheden op.

Inhoud van de cursus
In de MBO-basisopleiding Secretarieel medewerker komen vijf modules uit de opleiding MBO Secretarieel medewerker aan bod. Zo is er aandacht voor archiveren, kwaliteit, zakelijke etiquette, communicatie en correspondentie in het Nederlands. Ook leer je de Engelse taal op basisniveau beheersen

Meer over de inhoud
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Archivering
In deze module doe je de basisprincipes op van het registreren, opslaan en archiveren van informatie, relatie-gegevens en documenten.

Kwaliteit en zakelijke etiquette
Je maakt kennis met de basisprincipes van kwaliteit en de kenmerken van de gangbare zakelijke etiquette die in de praktijk gelden.

Communicatie en correspondentie Nederlands
Deze module besteedt onder meer aandacht aan het verwerken van schriftelijke informatie in een organisatie. Je leert hoe je vragen en verzoeken mondeling kunt afhandelen en komt erachter hoe je een nette brief en/of e-mail opstelt. Tot slot komt ook het correct communiceren met bezoekers en klanten aan bod.

Communicatie en correspondentie Engels
Hoe stel je foutloos een zakelijke Engelse brief op? En hoe sta je bezoekers en klanten in correct Engels te woord. Na afloop van dit onderdeel weet je er alles van.

Engels
In deze module leer je de Engelse taal op A1- en A2-niveau spreken, lezen verstaan en schrijven.

Duur
10 maanden op basis van 8 uur studie per week

Vooropleiding
Voor het volgen van de MBO-basisopleiding Secretarieel medewerker is geen speciale vooropleiding vereist.

Opleidingsniveau opleiding
MBO

Examen
De opleiding MBO Secretarieel Medewerker wordt afgesloten met een examen van SMART Suriname of NEMAS.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma MBO Secretarieel Medewerker van SMART Suriname of van NEMAS.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De MBO-basisopleiding Secretarieel medewerker is de ideale keuze voor iedereen die de basis wil leggen voor een secretariële functie. De opleiding is ook een goede keuze voor wie overweegt om de MBO-opleiding te gaan volgen, maar eerst wil weten of het beroep echt iets voor hem is. Tot slot is de opleiding een aanrader als je (nog) niet aan de vooropleidingseisen van de MBO-opleiding voldoet, of als je (nog) geen stage kunt of wilt lopen.Na het afronden van deze opleiding heb je een goed beeld van het beroep van secretarieel medewerker, de bijbehorende taken en de werkomgeving. Bovendien heb je met het volgen van deze modules belangrijke kennis en vaardigheden opgedaan.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD 5495,- 10 x SRD 670,-
Examen Kosten SRD 895,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.