Apply to course now

MBO Basis ICT-beheerder

Vakgebied

Lijkt het je leuk om te werken als ICT beheerder? En wil je alvast alle basiskennis opdoen? Of eerst zeker weten of het beroep echt iets voor je is, voordat je een volledige MBO-opleiding gaat volgen? Kies dan voor de MBO-basisopleiding ICT-beheerder. Deze opleiding biedt in korte tijd de eerste opleidingsinhoudelijke modules uit de MBO-opleiding. Je maakt grondig kennis met het vak en doet belangrijke kennis en vaardigheden op.

Inhoud van de cursus MBO-basisopleiding ICT-beheerderp
In de MBO-basisopleiding ICT-beheerder komen de eerste opleidingsinhoudelijke modules uit de opleiding MBO ICT-beheerder aan bod. Zo leer je meer over het vakgebied van informatietechnologie, projectmatig werken, de belangrijkste informatiesystemen en de verschillende netwerktechnologieën.

Meer over de inhoud

Informatietechnologie
Deze module biedt een uitgebreide kennismaking met het brede vakgebied informatietechnologie. Er wordt ingegaan op de techniek van computers en computergebruik. Daarbij is de werkplek van de gebruiker (kantooromgeving, thuis of onderweg) het uitgangspunt. De technische onderwerpen worden op een praktische manier benaderd. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. IT-infrastructuur, systemen (computer en hardware), netwerken, datacommunicatie en het beheer van de IT-infrastructuur. Uiteraard is er bij alle onderwerpen aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en trends. De ontwikkelingen gaan immers razendsnel.

Information security
Beveiliging is een van de belangrijkste onderwerpen waar een ICT-beheerder mee te maken krijgt. Deze module behandelt o.a. bedreigingen en risico’s, betrouwbaarheid, beveiligingsbeleid, de inrichting van informatiebeveiliging, beveiligingsmaatregelen (fysiek, technisch en organisatorisch) en het belang van regelgeving op dit gebied.

Installing and Configuring Windows Server 2012 (410)
In deze module leer je hoe een Windows Server 2012 geïnstalleerd en geconfigureerd moet worden. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
• Servers installeren en configureren.
• Serverfuncties en -onderdelen configureren.
• Hyper-V configureren.
• Kernnetwerkservices implementeren en configureren.
• Active Directory installeren en beheren.
• Groepsbeleid maken en beheren, en beveiliging.

Linux Professional
Deze module biedt de basisvaardigheden om de meest gangbare Linux-distributies te kunnen installeren en configureren. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. de algemene file-structuur, het gebruik van de commandoregel, het installeren van een Linux-systeem, algemeen softwarebeheer en procesbeheer.

ITIL® Foundation
Je leert de basis van alle ITIL®-processen om ze in de juiste context te kunnen toepassen. In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Assessment ICT Incident Management.
• Assessment ICT Service Level Management.
• Checklist ITIL® Software Control en Distribution.
• Informatiebeveiliging en ICT-beheer op basis van ITIL®.
• Checklist ITIL® Change Management.
• Checklist ITIL® Availability Management.
• Checklist ITIL® Configuration Management.

CCENT (ICND1)
In deze module leer je hoe netwerken opgebouwd worden en wanneer je welke netwerktechnologie gaat inzetten. De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Internetworking.
• Introduction to TCP/IP.
• Subnetting, Variable Length Subnet Masks (VLSMs) and troubleshooting.
• Cisco’s IOS and SDM Introductie Cisco IOS.
• Managing a Cisco Internetwork.
• IP Routing.
• Layer 2 switching and STP.
• Cisco’s wireless technologies.
• Wide Area Networks.

Duur
11 maanden op basis van 8 uur studie per week

Vooropleiding
Voor de cursus MBO-basisopleiding ICT-beheerder is een technische vooropleiding vereist.

Opleidingsniveau opleiding
MBO

Examen
De modules worden op diverse manieren afgerond, bijvoorbeeld met een praktijkopdracht of met een schriftelijk of mondeling examen. Een aantal modules wordt afgerond met huiswerk-, casus- of portfolio-opdrachten. Wanneer bij een opleiding een gratis praktijkdag hoort, kan het ook voorkomen dat de desbetreffende module wordt afgesloten met een praktijkopdracht tijdens deze dag.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De MBO-basisopleiding ICT-beheerder is de ideale keuze voor iedereen die de basis wil leggen voor een functie in de ICT. De opleiding geeft een goed beeld van het beroep van ICT-beheerder, de bijbehorende taken en de werkomgeving. Bovendien doe je belangrijke kennis en vaardigheden op. De behaalde modules geven bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding recht op vrijstellingen.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD 7525,- 14 x SRD 625,-
Examen Kosten SRD 945,-

*Opmerking:
Bij het afnemen van een NEMAS examen worden de kosten in valuta (€) betaald bij SMART Suriname.

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.