MBO Basiskennis Boekhouden

Vakgebied

In het bedrijfsleven worden veel, zo niet alle beslissingen genomen op basis van cijfers. Wat levert het op? Wat gaat het kosten? Met de cursus Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden leer je in korte tijd inzicht krijgen in de cijfers die van belang zijn in het bedrijfsleven. Welke gegevens worden in de boekhouding vastgelegd? Hoe komt een resultatenoverzicht tot stand? Tijdens deze cursus worden dergelijke vragen allemaal beantwoord. Na afloop heb je een uitstekende basis voor een goede loopbaan in het bedrijfsleven.

Inhoud van de cursus
De opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®)/Elementair boekhouden behandelt de belangrijkste boekhoudkundige principes. Je leert alles over balansen, grootboekrekeningen en belastingen, maar bv. ook over inkoop en verkoop en vreemd vermogen. Met het beheersen van de beginselen van het boekhouden ben je in staat zelfstandig een eenvoudige boekhouding met behulp van boekhoudsoftware te verzorgen.

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • De balans.
 • Veranderingen in de balans.
 • Grootboekrekeningen.
 • Hulprekeningen van het eigen vermogen.
 • Kolommenbalans.
 • Dagboeken en subadministraties.
 • Journaal.
 • Belastingen.
 • Permanence.
 • Duurzame productiemiddelen.
 • Vreemd vermogen.
 • Voorafgaande journaalposten.
 • De bv.
Duur
8 maanden op basis van 8 uur studie per weekVooropleiding
Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is een MBO/HAVO werk- en denkniveau is gewenst.

Opleidingsniveau opleiding
MBO

Examen
Het examen wordt online en schriftelijk afgenomen en staat onder toezicht van het examenbureau van het MINOWC van Suriname.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma MBO Basiskennis Boekhouden van SMART Suriname of van de NEMAS. Het NEMAS/ASSOCIATIE diploma is in Nederland landelijk erkend.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De cursus Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden op MBO 3-niveau, is voor iedereen die een brede basiskennis van het boekhouden wil hebben en een eenvoudige boekhouding wil kunnen verzorgen.Na afloop van de cursus kun je zelfstandig de boekhouding voeren voor kleine organisaties. Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden is een veelgevraagde opleiding, omdat de boekhouding één van de meest cruciale aspecten is voor elke organisatie. Je kunt na de cursus dus snel aan de slag in een (financieel-)administratieve functie, bijvoorbeeld op een boekhoudkundige afdeling.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD2550,- 8 x SRD 390,-
Examen Kosten SRD 300,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.