HBO Office Manager

Vakgebied

Heb je een aantal jaar werkervaring als secretaresse of directiesecretaresse en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kies dan voor de opleiding Office Manager. Verschillende facetten van officemanagement worden behandeld. Er wordt onder andere ingegaan op management, logistiek, databases, public relations en voorlichting. Ook is er aandacht voor leidinggeven, organiseren en overzicht houden. Na afloop van de opleiding heb je alle competenties en vaardigheden in huis om aan de slag te gaan als leidinggevend officemanager.

Inhoud van de cursus
De opleiding Office Manager behandelt alles wat er bij het werk van een officemanager komt kijken. Eerst volgt een inleiding in officemanagement. De vaardigheden van een officemanager, zoals leidinggeven en organiseren, worden besproken. Vervolgens leer je databases te ontwerpen en formulieren en rapporten te maken. We gaan ook dieper in op middle management en project- en kennismanagement. Onderwerpen als marketing, communicatietechnologie, logistiek worden onder de loep genomen. De cursus wordt afgesloten met de module Inleiding communicatie. In deze module is er aandacht voor reclame, public relations en voorlichting.

Meer over de inhoud
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Inleiding Office Management
In deze module wordt office management in al haar facetten behandeld. Vaardigheden als organiseren en leidinggeven in een kantooromgeving komen aan bod. Na afloop van deze module heb je inzicht in de spilfunctie die de officemanager binnen een organisatie heeft. De module wordt ondersteund door het boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’.

Databases
Beschik je over een grote hoeveelheid gegevens, waar je op ieder moment van de dag bij moet kunnen? Dan is het gebruik van een database een prima oplossing. Je kunt alle gegevens invoeren, aanpassen en uitbreiden. Binnen bedrijven en organisaties worden databases veelal gebruikt voor het bijhouden van klant- en voorraadgegevens.

Middle Management
Deze module geeft een inleiding in algemeen management. Daarnaast komen onder meer inleidingen op het gebied van marketing, economie, communicatie en logistiek aan de orde. Met de module verwerf je leidinggevende competenties op het niveau van het middenkader in een organisatie.

Project- en Kennismanagement
Deze module geeft inzicht in projectmanagement en de fasering van een project, de lerende organisatie en informatie- en kennismanagement en informatie en communicatietechnologie. De module wordt afgesloten met een praktijkopdracht waarin je een projectorganisatie voor een transformationeel verandertraject moet opzetten, inclusief programmaorganisatie, DIN en Gantt-chart-planning.

Inleiding Communicatie
Het communicatievak is ontstaan uit de vakgebieden reclame, public relations en voorlichting. Vroeger werden deze vakgebieden als strikt gescheiden gezien. Maar deze communicatie-instrumenten kunnen elkaar juist versterken. Deze module gaat in op de diverse aspecten van reclame, public relations en voorlichting. Bovendien bespreken we zowel communicatie op strategisch niveau als op uitvoerend niveau.

Duur
14 maanden op basis van 8 uur studie per week

Vooropleiding
Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO denkniveau gewenst. Om tot het examen te worden toegelaten, kun je volstaan met een bewijs van inschrijving van de LOI voor het korte HBO-programma.

Opleidingsniveau opleiding
HBO

Examen
Het examen wordt online en schriftelijk afgenomen en staat onder toezicht van het examenbureau van het MINOWC van Suriname.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma HBO Office Manager van SMART Suriname.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De cursus Office Manager is bestemd voor iedereen die al een aantal jaren werkt als (directie) secretaresse en een leidinggevende functie als officemanager ambieert. Ook als je de basisvaardigheden van office management al beheerst en deze vaardigheden wilt aanscherpen is deze opleiding een echte aanrader.
Na het volgen van de opleiding Office Manager ben je helemaal klaar om de uitdaging van een nieuwe, hogere functie aan te gaan. Bijvoorbeeld als officemanager op een secretariaat of bij een reis- of uitzendbureau. Een officemanager heeft kennis van management, logistiek en public relations. Daarnaast kan hij of zij leidinggeven, overzicht houden en organiseren.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD 5.345,- 14 x SRD 425,-
Examen Kosten SRD 90,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.