HBO Juridische Vaardigheden

Vakgebied

Het verkorte HBO-programma Juridische vaardigheden biedt in korte tijd essentiële vaardigheden voor een juridisch medewerker. Leer bijvoorbeeld om te gaan met wettenbundels, arresten/vonnissen, juridische databanken en ander juridisch (bronnen) materiaal. Ook ontwikkel je goede communicatieve- en onderzoeksvaardigheden die bij het juridische werk passen. Na voltooiing van dit korte HBO-programma ben je in staat om juridische informatie goed te analyseren en te verwerken in een betoog, presentatie of rapport.

Inhoud van de cursus
Het verkorte HBO-programma Juridische vaardigheden bestaat uit drie modules: Juridische vaardigheden I en II, en Communicatie in een juridische context.

Meer over de inhoud
Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Juridische vaardigheden I
Met de module Juridische vaardigheden I leer je onder meer hoe je wetsartikelen kunt ontleden en verschillende zoekmethoden kunt toepassen bij het hanteren van de wettenbundels. Daarnaast leer je gericht zoeken naar (juridische) informatie via het internet en precies aangeven welke bronnen voor welke rechtsgebieden worden gebruikt. Verder is er aandacht voor het zoeken in juridische databanken, het lezen en toepassen van jurisprudentie en het gebruik van juridische literatuur.

Juridische vaardigheden II
Na afloop van deze module ken je de basis van het vinden, beoordelen en gebruiken van informatie en kun je daarnaast een juridisch dossier aanleggen en beheren. De module bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Informatievaardigheden.
  • Informatiebronnen.
  • Informatie beoordelen en gebruiken.
  • Dossiervorming en dossierbeheer.
  • Verwijzen naar juridische bronnen.

Communicatie in een juridische context
Met de module Communicatie in een juridische context krijg je inzicht in de algemene uitgangspunten van communicatie en in verschillende communicatietechnieken. Na afloop kun je deze toepassen in een juridische context. Je doet gespreksvaardigheden op en raakt op de hoogte van de principes van samenwerken. Ook sollicitatietechnieken komen aan bod, evenals de principes van voorlichten. Je leert argumenteren (mondeling pleiten) en komt erachter hoe je een slechtnieuws gesprek kunt voeren. Er wordt ingegaan op mediation en je leert hoe je moet coachen en motiveren.

Duur
12 maanden op basis van 8 uur studie per week.

Vooropleiding
Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is een MBO/HAVO denkniveau gewenst.

Opleidingsniveau
HBO

Examen
Het examen wordt online en schriftelijk afgenomen en staat onder toezicht van het examenbureau van het MINOWC van Suriname.

Accreditatie/Erkenning
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma HBO Juridische Vaardigheden van SMART Suriname.
Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Studeren op uw manier
SMART opleidingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een baan en andere activiteiten. Blended learning is een cruciaal element van onze opleidingen. U kunt elk moment instromen.

Succes van Blended Learning
Smart blended learning is een combinatie van: Online Studeren + Klassikaal les + Active coaching. De nieuwste en meest effectieve lesmethode met bewezen resultaten.

 

Voordelen van online studeren
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
De opleiding Juridische vaardigheden is bedoeld voor iedereen die (meer) juridische vaardigheden wil opdoen. Zo is de opleiding o.a. interessant voor beginnend juristen en juridisch medewerkers. Dit HBO-programma is ook interessant voor wie later een vervolgopleiding in het juridische vakgebied wil volgen.

De betaling kan als volgt geschieden:

Ineens Betalingsregeling
Cursus geld + Studiemateriaal SRD 4.495,- 12 x SRD 495,-
Examen Kosten SRD 895,-

Contant
Een contante betaling kan bij ons bezoekadres aan de Madeliefjestraat 25.
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 16.00u.

Bank Financiering
In samenwerking met de Hankrinbank stellen wij u in de gelegenheid de gehele opleiding te financieren via de bank. Voor meer informatie over de mogelijkheden bekijk de pagina hier.

Overmaking Per Bank
U kunt het inschrijfgeld overmaken naar Hakrinbank 0208027102 (USD-rekening), of 0206608167 (SRD-rekening),
onder vermelding van uw naam en factuurnummer.

Bestelbon
Voor ambtenaren is het mogelijk om de betaling te voldoen met een bestelbon.